Praktijk Eigen Aarde voor integratieve psychotherapie en lichaamsgerichte trauma therapie

Aanmelding nieuwe cliënten
Op dit moment is de praktijk vol. Als je overweegt een traject bij mij te starten, raad ik je aan deze pagina af en toe te checken. Ik zal op deze plaats laten weten wanneer ik weer plaats heb voor nieuwe cliënten.

NB: als je overweegt in 2021 bij mij, of een andere therapeut in het complementaire veld, een traject te starten, dan is het wellicht de moeite waard te onderzoeken of het overstappen naar een andere zorgverzekeraar en/of aanvullend pakket de moeite waard is. Verder op deze pagina kun je een overzicht downloaden welke aanvullende pakketten van welke zorgverzekeraars welk deel van mijn sessies vergoeden. Ik voldoe aan de Plato-eisen en sta in de zorgzoeker.
Tot 1/1/2021 heb je het recht van verzekeraar en/of aanvullend pakket te wisselen.

Contactgegevens
Lianne van Rijssel
Tel: 06 53846849
Email: lianne@praktijkeigenaarde.nl

Praktijk Eigen Aarde voor lichaamsgerichte trauma therapie en begeleiding in Alkmaar. Registertherapeut BCZ®, aangesloten bij RBCZ, SBLP en TCZ tuchtrecht

Praktijk post adres
Snaarmanslaan 37
1815 SC Alkmaar

Praktijk locatie
Loop de steeg aan de Eendrachtsstraat (Alkmaar, spoorbuurt) rechts van huisnr 1 in. Het is dan de 4e deur aan je rechterhand (witte deur met 2 raampjes).

Met de trein/bus: de praktijk ligt op 2 min loopafstand van Station Alkmaar. Met de auto: als je met de auto komt, kun je in de wijk parkeren. Vraag mij dan even om de bezoekerskaart. Deze is nodig omdat er een vergunningenhouders regeling is in de Spoorbuurt. Met de kaart kun je gratis parkeren.

Let op: ik heb geen beschikking over een wachtruimte. Vriendelijk verzoek aan te kloppen zo dicht mogelijk bij de afgesproken tijd.

Openingstijden praktijk:

 • Maandag: 8.00 – 15.15
 • Dinsdag: 9.00 – 15.15 uur
 • Woensdag: 8.00 – 15.15 uur
 • Donderdag: 8.00 – 15.15 uur
 • Vrijdag: om de week om 8.00 uur of 11.45 uur.

Tarieven

Lichaamsgerichte (trauma) psychotherapie (vrijgesteld van btw):

 • Individuele therapie, 75 minuten*:  €95,-
 • Kennismakingsgesprek, 30 minuten: €40,- of 60 min: €76,-
 • Beeldbel consult (AVG proof), 60 minuten*: €76,-* (ik bied geen gehele trajecten via beeldbellen, beeldbelsessies kunnen wel ingezet worden bij bijv een kennismaking of in geval van verkoudheidsklachten).
 • Telefonische consultatie (aan te vragen per email): €6,33 per 5 minuten.

Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen wordt een deel van de sessies lichaamsgerichte (trauma) psychotherapie vergoed. Je hoeft je eigen risico niet aan te spreken.

Download hier het overzicht vergoedingen zorgverzekeraars SBLP 2021 van mijn beroepsvereniging, om te kijken welke vergoedingen jouw verzekering biedt. Ik ben lid van de SBLP, voldoe aan de Plato eisen en sta in de zorgzoeker.

Overige begeleiding/therapie (niet vrijgesteld van BTW, tarieven hieronder zijn inclusief 21% btw):

 • Relatie therapie, 75 minuten*: €115,-
 • Coaching, 60 minuten*: €92,-

*In overleg zijn ook kortere of langere sessies mogelijk.

Voorwaarden
Een afspraak kan tot 24 uur voor aanvang afgezegd of verzet worden. Bij afzegging binnen 24 uur wordt de sessie in rekening gebracht.
Je ontvangt een factuur welke je binnen 7 dagen per bank kunt voldoen. Verdere praktijkvoorwaarden vind je hier.

Kleding
Het is prettig als je bij de sessies kleding draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen en vrij kunt ademen.

Privacy, registraties en klachtenregeling
Ik ga zorgvuldig om met de privacy gevoelige informatie van mijn cliënten. Voor meer informatie hieromtrent kun je mijn privacybeleid bekijken. Als Registertherapeut BCZ® ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP (Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie) en de geschillencommissie CAM cooperatie, beiden onder nr 24039715. Mocht je een klacht hebben waar je met mij niet uitkomt, dan kun je je wenden tot de klachtenregeling van de SBLP.

Ik sta tevens ingeschreven in het RBCZ register onder licentienummer 808240T en ben daarmee onderhevig aan het TCZ tuchtrecht. Praktijk Eigen Aarde staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nr 37110545.