Individuele sessies lichaamsgerichte psychotherapie of trauma therapie

Je kunt mij een mail sturen om een afspraak te maken voor lichaamsgerichte psychotherapie of trauma therapie (sensorimotor psychotherapy). Tijdens de eerste afspraak doen we een intake. In deze intake bekijken we samen wat je klachten, verwachtingen en wensen zijn en of deze vorm van therapie daarbij past. Uiteraard kun je ook al je vragen stellen. Als we beiden tot de conclusie komen dat deze vorm van therapie past bij je huidige situatie, spreken we een datum voor een eerste sessie af. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen we bespreken welke ondersteunende alternatieven je zou kunnen overwegen.

Als je eerst wilt kijken of het klikt en/of antwoord wilt op een aantal vragen, kun je een kennismakingsgesprek van een half uur afspreken.

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie start met een kort inleidend gesprek waarin je aangeeft hoe het met je is en met welke vraag of onderwerp je aan de slag wilt. Daarna kiezen we in overleg een werkvorm die past bij het onderzoeken van je vraag van dat moment (zie ook de laatste alinea van deze pagina). Ik begeleid je in het ontdekken en ervaren wat je lichaam jou te vertellen heeft. Dit gebeurt vaak in sensaties, beelden, herinneringen, emoties, bewegingen en verhelderde gedachten/inzichten.

Als je behoefte hebt aan het bespreken van wat je meemaakt of hoe je nieuwe inzichten concreet kan maken in je dagelijks leven, maken we daar uiteraard ruimte voor.

Aan het eind van elke sessie kan ik je een suggestie doen om tussendoor thuis mee verder te oefenen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren zoals: je vraag en doelen, de kracht van je patronen en de mate waarin je je al bewust bent van deze patronen. Na een gezamenlijk afgesproken periode zullen we op basis van onze bevindingen evalueren hoe de therapie verloopt en of voortzetting van de behandeling helpend is.

Welke technieken gebruik ik?

Ik werk voornamelijk vanuit de visie en werkwijze van Sensorimotor Psychotherapy en Internal Family Sytems (IFS) therapy. Daarnaast gebruik ik elementen en technieken uit somatic experience, systemisch werk en opstellingen, psychodrama, gestalt, mindfulness, meditatie en focussen.

Om meer te lezen over de mogelijke effecten van lichaamsgerichte therapie en op welke manier je je proces kunt ondersteunen, verwijs ik je door naar de pagina FAQ.