Training op Terschelling met meditatie, beweging/dans, contact en een aantal natuurtochten waarin ieder individueel een paar uur over Terschelling zwerft.Ik voel me net zo’n grote vuurwerk sierfontein. Zo eentje die wel een half uur door blijft gaan met de meest spectaculaire knetters, kleuren en omhoogschietende pijlen. Hij is ergens begin van de zomer aangestoken door…geen idee, misschien wel een zeer begenadigde engel?!

Tijdens het weekend op Schiermonnikoog  afgelopen voorjaar (zie blog mei) krijg ik heel veel zin zelf ook dat soort eiland-zwerftocht-weekenden te gaan geven. En dan het liefst samen met een andere therapeut. Ik geef namelijk sinds 1,5 jaar de trainingen voor nieuwe vrijwilligers voor Afrika samen met een van mijn twee nieuwe partners binnen Ontmoet Afrika. En dat is zoveel leuker dan al die jaren ervoor, toen ik het alleen deed.

In datzelfde Schiermonnikoog-weekend popt de naam van een potentiele partner op; Mariken van de Bovenkamp, een hele goede massagetherapeut. Maar ik ken haar eigenlijk nog amper. Als ik haar begin juli zie, vind ik het spannend haar het voorstel te doen om samen een training te gaan geven. Want ja; ik heb mensen al wel vaker overdonderd en daarmee afgeschrikt met een overmaat aan enthousiasme. Maar niet dit keer; ze zegt meteen ja!

Twee weken later hebben we weer een afspraak en vatten we meteen de koe bij de horens en prikken een weekend in oktober voor een try-out. De volgende dag vind ik een hele mooie locatie op Texel. Beiden sturen we wat mensen een berichtje of ze het leuk vinden deel te nemen aan deze try-out tegen kostprijs. En binnen een week hebben we 8 deelnemers (waarmee het aantal beschikbare bedden gevuld is) en nog twee op de wachtlijst.

Ik vertrek voor 5 weken vakantie; eerst 2 weken verder lopen op onze voettocht-naar-Rome en daarna 3 weken uitrusten op Terschelling.  Een spontane stroom aan inspiratie en ideeën voor onze training ontspruit in de ontstane tijd en ruimte van het Zwitser- en eiland gevoel. Mariken komt aan het eind van ons verblijf een paar dagen naar Terschelling om zelf te ervaren wat die sjamanistisch getinte natuurzwerftochten eigenlijk behelzen. En om daarnaast het programma voor ons Texel weekend samen te stellen. Aan het eind van die dagen hebben we een prachtprogramma. Het wordt een afwisseling van meditatie, beweging/dans, contact en een aantal natuurtochten waarin ieder individueel een paar uur over het eiland zwerft. De rode lijn voor iedere deelnemer is een zelfgekozen vraag of thema. Het doel is in contact te komen met een diepere laag in jezelf. Hiertoe nodigen de rust, schoonheid en inspiratie van de natuur en de ruimte en energie van beweging en uitwisseling uit. Daardoor wordt het openen voor informatie niet via denken, piekeren of studeren, maar via ontvankelijkheid en openstellen gestimuleerd. Het resultaat is vaak een gevoel van verbondenheid, diepe rust en inspiratie.

Meteen na terugkomst van vakantie bezoeken we de locatie op Texel om de laatste dingen met de eigenaren kort te sluiten. En op de terugtocht naar de wal besluiten we maar meteen door te pakken. We gaan een jaartraining voor 2018 ontwikkelen; elk seizoen een blok van 4 dagen op Terschelling (waar het eilandgevoel nog sterker is en er meer mogelijkheden zijn tot uitbreiding van de groepsgrootte) en afsluitend een weekend Amsterdam om de opgedane vaardigheden ook in een mensenmassa te ervaren.

Het hele proces ervaar ik als een kant en klare kleurplaat die we alleen maar met veel plezier aan het inkleuren zijn. Het gaat vanzelf, de samenwerking voelt als een warm bad en het ‘werk’ wat we ervoor doen geeft alleen maar meer energie en inspiratie. Wat een geweldige oogst na een periode van twee jaar intensief innerlijk werk.